03.10.2019 Julkisivuremontti 2019-kilpailu on ratkennut

Julkisivuremontti 2019-kilpailu on ratkennut

Tuomaristo päätti palkita 1. palkinnolla 70-luvulla rakennetun helsinkiläisen Asunto Oy Puistonportti Bostads Ab:n julkisivuremontin. Toisen palkinnon saa 50-luvulla rakennettu As Oy Viisikko Espoosta ja kolmannen palkinnon 1900-luvun alussa rakennettu As Oy Kristian 17 Helsingistä.

Toiselle sijalle yltänyt As Oy Viisikon julkisivuremontti on hankesuunnitteluvaiheesta alkaen ollut Tomi Hautakankaan vetämä projekti.

”As Oy Viisikon (Espoon Tapiolassa) julkisivuremontissa ansiokasta tuomariston mielestä oli erityisesti osakkaiden huomioonottaminen hankesuunnittelu- ja toteutussuunnitteluvaiheen aikana. Vuorovaikutteisen suunnitteluprosessin erityispiirteenä oli mm. se, että osakkaat saivat asuntokohtaisten rahoitusvastikkeiden tasolle vietyä kustannustietoa. Hankkeessa hyödynnettiin ansiokkaasti myös nykyaikaisia työvälineitä asioiden havainnollistamiseksi ja visualisoimiseksi osakkaiden päätöksenteon tukena. Viiden kerrostalon julkisivuihin palautettiin alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittava 60-lukulainen loistokkuus perinteikkäitä työmenetelmiä hyödyntäen. Onnistunut lopputulos on syntynyt myös harkituilla materiaaleilla ja kehitetty osin uusiakin ratkaisuja kohteeseen ja sen edustamaan rakennusajankohtaan hyvin istuviksi.”

https://julkisivuyhdistys.fi/uutishuone/ajankohtaista/julkisivuremontti-2019-kilpailu-on-ratkennut/

As Oy Viisikko, Kimmeltie 26, Tapiola, Espoo